hidup ini tidak sendu seperti yg disangka

hai..
tajuk amat sgt xblh blah.. hahaha..
btw, aritu ad la lepak dgn membe2 skola sepnjg lepak ni ayat sendu tu mcm byk kali di sebut..
konon2 ny hidup ni sendu sgt la ble apa yg kita jangka xjd mcm apa kita nk.
for me semakin ak dewasa ak da mula berpk yg hidup ni kita akn slalu dpt apa yg kita xnk..
sbb Allah tu lbh tahu apa yg terbaik utk kita..
so chill je..
 
sebagai contoh.. if kita dpt partner yg xmcm apa kita sangka..
xkn kita nk blah mcm tu je sbb kita xske..
if dia adalah seorg yg pemarah mgkn kita kne jd seorg yg penyabar..
semua pun blh brbh..
jgn sbb setitik darah jht mengalir dlm bdn dia kau da pk darah yg mengalir dlm bdn kau 100% bagus..
NO.. hidup ni xleh pk mcm tu.. jgn sbb diri kita ni nmpk bagus so kita pndg rendah dkt org lain..
kdg2 manusia ni suka hati je menilai apa yg kdg2 dia xtaw pun..
for those people kte mmg xleh nk buat apelah..
 
just remember for every tears of today is happiness that u will get in future..
kdg2 kita jatuh kdg2 kita kt ats..
tp dkt mna pun kita, kita smua sma je..
jgn BELAGAK, jgn SOMBONG, jgn ANGKUH..
yg plg penting jgn cpt tuding jari tu..haip xmo xmo..
 
if kte sedih just remember yg kita ad ALLAH yg sentiasa ad utk meluahkn..
aritu sentap jgk la ble ad org marah ckp ble emo je ak ske update kt media social tp aku ske bg nasihat dkt org pegi lah solat, cuba emo tu g share dgn ALLAH instead of update sana sini..
maaf. teguran awk tu memberi impak kpd sy..hehehe..malu ok..
tu je lah kot..
 
igt.hidup ni akn happy if kte pilih utk happy even kte xdpt apa yg kta nk..
dia jd sdey if kta sentiasa pk sedih..
so renung2 kn dan selamat beramal..
 
THANK YOU FOR READING.. 

p/s: what a wonderful thought it is that some of the best days of our lives haven't happened yet
 

1 comment:

  1. Hi, Nice post thanks for sharing. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

    Thanks!
    Angela
    angelabrooks741 gmail.com

    ReplyDelete

Popular Posts